Proč nekupovat letenky last minute? Přijdete o těšení

28.12.2014 11:03

trn z paty - těšení, motivace a cestování patří k soběMám se na co těšit?

Tahle otázka mě vždycky vytahuje ze špatný nálady. Pomyslný světlo na konci tunelu výborně zabíralo v zoufalých chvílích při učení se na státnice. A taky občas vypomůže v situacích, kdy má kamarádka depku a chce to něco konstruktivnějšího než jen "To bude dobrý".

Nejvíc si užívám cestování právě ve fázi těšení. To šmírování po Google Maps, pátrání po specialitách, které musím ochutnat...

"Lidé mají lepší náladu posledních čtrnáct dní před dovolenou než prvních čtrnáct dní po dovolené," cituje Bára Šťastná nizozemský výzkum. Z jejího blogu si určitě přečtěte, jaká je ideální doba těšení. Nemůžu nesouhlasit - bez těšení je dovolená poloviční!

Těšení si užívám tím spíš, že cestování je pro mě, domácí puťku, a mojí komfortní zónu pořád celkem oříšek. Řešení náhlých situací (jako tři neúspěšné pokusy o přistání, dvoudenní obava, jestli jste z těch ne úplně čerstvých vajíček nedostali salmonelu, nebo klasická faraonova pomsta) jsou leda tak vtipnou vzpomínkou, nikoliv zážitkem, kvůli kterému jste nemohli dospat. Na druhou stranu se pak stejně těšíte na další dovolenou.

A že se nemáte na co těšit? Kupte si letenku aspoň na dva měsíce dopředu. Ano, aerolinky můžou zkrachovat (díky, SkyEurope), stejně tak se vám může stát, že si zlomíte nohu nebo se rozejdete se přítelkyní. No jo, pak si vás tady zřejmě čeká něco důležitějšího, jak čekalo třeba mně... A nebo přijdete na nějaký origoš řešení (Dala mu kopačky, shání její jmenovkyni na cestu po světě).

O všechno ale nepřijdete. I z toho těšení si stihnete nadojit kupu endorfinů.

Jak kupovat levný letenky, radí kluci z TravelBible.
Stáhněte si ukázku zdarma »

Kam dál na Trnu z paty?

blog Jak narozeninové přání přestává být klišé
blog Čtyři druhy trapasů aneb vždycky může být hůř
blog Proč blogy o bydlení vypadají jinak než naše životy