Fňukání digitální nomádky

05.10.2016 14:53
Sbalila jsem osmikilovej batůžek, do druhýho narvala notebook a podělaná strachy vyrazila jsem do země gyrosu a frapé. Poprvé na cestách sama, poprvé jako digitální nomád. 
Nevýhody nebo mínusy digitálního nomádství si odvodí asi každej, kdo někdy dělal na home officu. Dovolte mi přivítat vás v mým světě:
“Přece nebudeš pracovat, když je venku tak hezky?” Mno… vysvětlujte ostatním couchsurferům, že oželíte další celodenní výlet. A vysvětlujte to hlavně sobě.
Pomalu nacházíte systém v práci. Dva dny volno, dva dny práce. Tři dny volno, tři dny práce. 
Pustíte se do psaní a ve čtyři odpoledne si uvědomíte, že jste ještě nešli na gyros!
Posíláte rodině, kamarádům a bývalým kolegům fotky z pláže. Oni vám posílají hejty z českých podzimních plískanic.
Přemístění na jiný místo vítáte, protože v tom původním jste se začali chovat jako doma. A prokrastinovali u vaření nebo vytírání (no fakt…).
Pár dní odkládáte praní prádla. Když teda už fakt nemáte co nosit, pračka nefunguje.
Odpadne vám klient, na kterýho jste spolíhali, a propadáte panice, jak zaplatíte letenku.
Začínáte žít jako místní. Když je venku 24 stupňů, nenamáháte se jít na pláž, protože to za to nestojí. Plánujete pracovní dny podle předpovědí.
Několik dní se odhodláváte pracovat jinde než ve svým studenym pokoji. Konečně vyberete kavárnu, kde mají dobrý frapé. Pro jistotu si tu zkoušíte stabilitu místní wifi na mobilu. A pak, když konečně dorazíte, se celý vesmír spojí a pošle vám obří aktualizaci Windows.
Potřebujete vytisknout letenky a oskenovat podepsanou smlouvu mailem. A protože nejste žádný béčka, dobře víte, že dělat pochůzky má smysl až po siestě. Zkušeně proto vyrazíte až v předvečer… a je vám to stejně houby platný, protože zrovna ve středu jsou všechny kancly zavřený. Relax uprostřed týdne je potřeba, že jo...
Windows se konečně nahodily, ale došlo vám frapé.
Dáte se konečně do práce. Během několika minut se objevuje číšnické vyrušení, zpravidla jménem Dimitris. Sice si nevšimne, že nemáte co pít, zato vyzvídá, co děláte dneska večer.
Nejede internet. Co dodat…
digitální nomádství - zkušenosti a nevýhodySbalila jsem osmikilovej batůžek, do druhýho narvala notebook a podělaná strachy vyrazila jsem do země gyrosu a frapé. Poprvé na cestách sama, poprvé jako digitální nomád. 
 
Nevýhody nebo mínusy digitálního nomádství si odvodí asi každej, kdo někdy dělal na home officu. A vynásobí to pětkrát.
 
Vítejte v mým světě, kterej se mi teď zalíbil. Takhle to zhruba vypadá...
  • “Přece nebudeš pracovat, když je venku tak hezky?” Mno… vysvětlujete ostatním couchsurferům, že tentokrát oželíte další celodenní výlet. A vysvětlujete to hlavně sobě.

    (pokud nevíte, co je couchsurfing, sepsala jsem všechny tipy do článku na Travel Bibli »)
  • Pustíte se do psaní a ve čtyři odpoledne si uvědomíte, že jste ještě nešli na gyros!
  • Posíláte rodině, kamarádům a bývalým kolegům fotky z pláže. Oni vám posílají hejty z českých podzimních plískanic.
  • Pár dní odkládáte praní prádla. Když už fakt nemáte co nosit, pračka nefunguje.
  • Přemístění na jiný místo vítáte, protože v tom původním jste se začali chovat jako doma. A prokrastinovali u vaření nebo vytírání (no fakt…).
  • Píšete přítelovi, jak jste vděční, že jste vyrazili.
  • Odpadne vám klient, na kterýho jste spolíhali, a zlehka propadáte panice, jak zaplatíte letenku.
  • Píšete kamaráce, že to nezvládnete.
  • Kupujete si novou letenku.
  • Začínáte žít jako místní. Když je venku 24 stupňů, nenamáháte se jít na pláž, protože to za to nestojí. Plánujete pracovní dny podle předpovědí.ditigální nomádství - zkušenosti a nevýhody
  • Několik dní se odhodláváte pracovat jinde než ve svým studenym pokoji. Konečně vyberete kavárnu, kde mají dobrý frapé. Pro jistotu si tu zkoušíte stabilitu místní wifi na mobilu. A pak, když konečně dorazíte, se celý vesmír spojí a pošle vám obří aktualizaci Windows.
  • Potřebujete vytisknout letenky a oskenovat podepsanou smlouvu mailem. A protože nejste žádný béčka, dobře víte, že dělat pochůzky má smysl až po siestě. Zkušeně proto vyrazíte až v předvečer… a je vám to stejně houby platný, protože zrovna ve středu jsou všechny kancly zavřený. Relax uprostřed týdne je potřeba, že jo...
  • Windows se konečně nahodily, ale došlo vám frapé.
  • Během několika minut se objevuje číšnické vyrušení, zpravidla jménem Dimitris. Sice si nevšimne, že nemáte co pít, zato vyzvídá, co děláte dneska večer.
  • Nejede internet. Co dodat…
(Při psaní tohoto článku nebylo zraněno žádné koťátko, ale frapé doopravdy došlo.)