Nepořádek v hlavě? Debordelizujte!

09.10.2014 22:03

Ivo Toman není žádná uklízečka, co udělá špinavou práci za vás. Jen vám podá rejžák, abyste si ten svičík po sobě uklidili sami. Neříká nic nového, ale servíruje vám pravdu natvrdo a pořád dokola - nepřemýšlejme nad věcma, co nemůžeme změnit, a makejme, když to změnit jde. Za všechno si fakt můžeme sami.

debordelizace hlavy, ivo toman - trn z paty, motivace, osobní rozvojDebordelizace hlavy zahrnuje zejména zodpovězení priorit - a že je za tím hodně přemýšlení! Máte správnou práci? Proč trávíte čas kravinama místo času s blízkýma? Proč se neumíte rozhodnout? Co vás dělá opravdu šťastnými? Proč váš štvou ostatní lidi? Na to všechno dostanete "násadu", ale smetáček a zametení je už na vás.

V kapitole Čas vás možná taky trkne podobnost s knížkou Konec prokrastinace. Toman se ale příliš často ohání neurčitými zdroji, např. "Oficiální výzkumy potvrzují...". To byste u antiprokrastinátora Ludwiga (citujícího každý prd) hledali sotva.

 

Verdikt

Toman nedělá z debordelizace žádnou hlubinnou psychologii. Stačí si "jen" najít svoje životní hodnoty a podle toho  v životě frčet. Pak vás už nesvazuje žádné ohlížení se do minulosti, pokukování po potenciálně vhodnějších partnerech nebo už po desáté porušená dieta.

Vadil vám u Konce prokrastinace strohý styl a podivné slovní obraty? Zkuste Debordelizaci hlavy. Tedy když přežijete lehce agresivní otázky zdůraznované trojitými otazníky, které mají jistě nějaký hluboký "psycho-marketingový" záměr. (Kdo do knížky  nakouknete , pochopíte, proč ty otazníky zmiňuju. Jsou všude!)

Osobnost Tomana čišela i z jeho dělení odstavců. Možná vám bude protivný, možná si řeknete, že je to borec. Každopádně má v hlavě uklizeno. :)

Koncepce Debordelizace mi přišla prostá, ale promyšlená. Líbily se ucelené kapitoly, blbuvzdorný výklad i jednoduchá aplikace na sebe. Pro sebekoučink pecka!

 

Komu se bude líbit knížka Debordelizace hlavy? Tomu, kdo:

  • si potřebuje stanovit hodnoty a priority
  • chce mít v hlavě jasno a srovnáno
  • se nerad pročítá psychologickými kecy

 

Ivo Toman. Debordelizace hlavy. TAXUS International, 2009, 190 stran
dvě podkapitoly jsou zdarma k přečtení tady
Za foto a recenzní e-knihu děkuji  Knihy.iDNES.cz

 

 

Kam dál na Trnu z paty

recenze knihy Jak získat hodinu denně
blog Nestíhám v. Mám toho moc
blog Jsem minimalista, když bojuju s prioritami?

Co vy a Debordelizace hlavy?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.