Proč blogy o bydlení vypadají jinak než naše životy

27.07.2014 10:18

Proč všechny blogy o bydlení vypadají tak úžasně? Konečně jsem na to přišla!

Lidi, co bydlí v hezkých bytech a domech, si zkrátka dopřejou hezké věci a nesyslí si je. Žádné "co kdyby se to nááhodou nerozbilo???" Kašlou na riziko, že se sedačka upatlá od omáčky, že rozbitou vázu už neslepí dohromady nebo že polštáře rozcupuje pes. Vědí totiž, že přes to všechno to jsou JENOM VĚCI.

Vždycky mě fascinovaly šílený obývákový stěny včetné tý u nás doma - hotovej oltář věcí bez historie. Kdyby měly skleničky nějakou duši, zažívají pocit užitečnosti jen ve chvílích, kdy se kolem nich ublog o bydlení a naše životy - trn z paty, motivace, seberozvoj, knížkytírá prach. Chudinky... Jenže ono se totiž nic nestane, když tu věc zničíte, uprasíte nebo odřete. Ale bez těch krásných maličkostí se ochuzujeme o ty jedinečný chvíle, který ostatní sdílej na Instagram, Facebook apod. Nejen v bydlení, ale v životě.

Proto si zakazuju:
- šetřit si svůj nejoblíbenější parfém na lepší příležitosti. Protože ta nejlepší příležitost je teď!
- plánovat, jak si zvelebím vlastní byt. Pustím se do toho tam, kde zrovna žijeme.
- pořizovat si hnusnej diář, když na něj pak musím koukat celej rok.
- koukat se ve svým šatníku na krásný šaty. Buď je unosím do totálního rozervání, a nebo orevuáááár!
- kupovat hnusný víno, který je o 20 korun levnější než to fakt dobrý

Takže jestli vám doma taky říkali, že si nevážíte věci a jste čuňata, buďte! A ve všem! Ale užijte si to. Vyhoďte reklamní hrníček a udělejte si kafe do krásnýho cibuláku po babičce. Přineste si domů výstavní šišky a třeba je obarvěte. Olepte starou komodu washi páskama a opijte se u toho s partnerem. Věci nám dělají radost, když je používáme, ne když je schováváme na "někdy".


foto https://www.terezadrozd.cz/design-blog-moderni-bydleni/
Inspirováno blogem Made In Les. :)

Kam dál na Trnu z paty?

Odložte mobily. Méně fotek, více zážitků
Jsem minimalista, když bojuju s prioritami?
 

Jaká maličkost vylepšuje vaše žití?

Proč blogy o bydlení vypadají jinak než naše životy

Michaela 14.08.2014
Výborný článek. Já sem tragickej sběrač, ale sem tam se odhodlam k tomu, že spoustu věcí vyházím, ale víte jak...co kdyby se mi top zrcadlo, co mám doma nepoužitý už 6 !!!let někdy náhodou hodilo?.)

Re: Proč blogy o bydlení vypadají jinak než naše životy

Monika 20.08.2014
Miso, dekuji za pochvalu. U nas doma se rikalo, ze vsechno se do sedmi let hodi - tak bych tomu zrcadlu dala jeste rok. :-D Nebo ze by slo pryc už driv? ;-)

...

Radka 28.07.2014
Děkujeme :) Nemůžu než souhlasit a to zejména s posledním bodem jelikož zrovna teď upijím jedno pěkně nedobré víno a to jen proto, že bylo v Globusu v akci....:)

Re: ...

Monika 28.07.2014
Radko, děkuju i já!
Se slevama je to kulišácký, člověka to v obchodě uplně omámí. :) Přeju klídek k popíjení... a taky ať to příští víno chutná líp!