Australský zápisník VI.: Výletíme!

08.02.2014 00:46

Po deseti dnTrn z paty recenze motivačních knih: Austrálie, Sydney, Blue Mountains, koalaech opět v Sydney! První den byl kvůli cestě zabitej, tak jsme trávili večer na Cronulle. Zde byl Ondra byl pasován na IT odborníka a intenzivně se věnoval opravě počítačů našich hostitelů. S Věrkou jsme mezitím poctivě konzultovaly taneční záležitosti. :)

Na druhej den jsme všichni i s Jirkou vyrazili na výlet Royal National Park. Nejdřív jsme se stavili na Garie Beach, kde byly vlny jak blázen! Mít brejle, mám po nich... Po koupačce a pár fotkách jsme popojeli trochu nahoru a šli jsme asi hodinu a půl trasou Coast Track. Ta vedla na Marley Beach a k Marley Lagoon. Pěkně jsme se během cesty opálili a taky vyhladověli. Jirka, vyučenej kuchař, ale večer udělal výborný boloňský špagety.

 V úterý jsme se rozhodli využít nižších teplot a zamířili na západ do Blue Mountains. Bohužel dvě hodiny cesty tam a zpátky vyšly naprázdno. Snesl se šílenej déšť a mlha tak hustá, že byste o ní ztupili nůž, kdybyste ji krájeli. Zahlídli jsme jen legendární skaliska Three Sisters, ale za pár minut po nich už nebylo ani památky.
Trn z paty recenze motivačních knih: Austrálie, Blue Mountains
Ve středu jsme vyrazili s Věrkou a Jirkou na třídenní výlet jejich autem směrem na sever, po Pacifik Highway. Nadšenej surfař Jirka pořád hledal vlny, ale my ostatní spíš chtěli cestovat. Jsme se teda obětovali a šli občas i k moři, no... :)

Já hodně lobovala za koaly, tak jsme se je odhodlaně vypravili hledat přímo do buše. Prej že v Brisbane Water National Park je viděli, ale nikde nic.. Ptali jsme se místních, kde můžeme na koaly narazit, ale koukali na nás jak na magory. Asi jako kdyby vás v Čechách zastavila parta cizinců a ptali se vás, kde tady můžou vidět jelena...

 Trn z paty recenze motivačních knih: Austrálie, koalaVygooglili jsme ale, že koaly a i klokany mají v blízkým Australian Reptile Park. Název sice napovídal, že tam mají plazy, ale bylo tam úplně všechno!!! Za dvacet dolarů jsme viděli koalky, klokany, psy dingo, aligátory, varany, ptakopyska a obří tarantule. Park byl strašně krásnej, malej, takovej rodinnej. Připomnělo mi film Koupili jsme ZOO, kde hraje Matt Damon.

Pochovat si koalu je ve státě New South Wales nelegální, takže jsem se s ní mohla jen pomuchlat. Koale to bylo celkem šumák. :) U klokanů, který se po ZOO volně pohybují, jsme ale vzbudili jejich pozornost a přišli si nás sami prohlídnout. Pro mě byl tenhle výlet nejsilnější zážitek z celý Austrálie, nějak mě to celý dojalo.

Po týhle emotivní návštěvě jsme se jeli ubytovat do městečka Entrance. Má to být asi něco jako letovisko, ale náš dojem byl, že tu žijou jen samý smažky. Bydleli jsme celkem levně ve velkým kruhovým pokoji, který i chodili okukovat ostatní hosti. Večer jsme se prošli po městě a promenádě, koupili něco k jídlu, kecali na terase do pozdních hodin a popíjeli. Což mělo druhý den tvrdý následky...


Předchozí články:
Austral ský zápisník V.: Tasmánie - druhá část
Australský zápis ník IV.: Tasmánie - první část 
Australský zápisník III.: Melbourn e 
Australský zápisník II.: Sydn ey
Australský zápisník I.: Cesta a den v So ulu

Co má hebčí srst - koala, nebo klokan?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.